Dakisolatie: de hoogste kostenbesparing
Dakisolatie is zowel letterlijk als figuurlijk de hoogste kostenbesparing op uw energierekening. De meeste warmte verlaat de woning via het dak. Dat merkt u vooral aan de hitte in de zomer en een koude zolder in de winter. U kunt tot bijna 650 euro per jaar besparen door goede dakisolatie, en daarmee helpt u direct mee aan een beter milieu.
Voordelen dakisolatie
De voordelen van dakisolatie zijn eindeloos. De vakmannen van Dizinghof Isolatie kunnen u er alles over vertellen. Neem gerust eens contact met ons op en ontdek wat dakisolatie voor uw woning kan doen. Zo profiteert u onder andere van:
- Lagere energierekening
- Minder warmteverlies
- Koelere zomers, warmere winters
- Verminderde vochtproblemen
- Minder tocht
- Betere geluidsisolatie
- Minder CO2-uitstoot
- Leefbare zolder
Offertes dakisolatie
Vraag vrijblijvend offertes op. Met een aanvraag ontvangt u direct meerdere offertes van bedrijven bij u in de buurt. Zo kunt u op uw gemak kiezen voor het bedrijf met de scherpste tarieven.
Dakisolatie aanbrengen
Een schuin dak kan zowel aan de binnenzijde als buitenkant geïsoleerd worden. Isolatie aan de buitenkant is het efficiëntst, omdat dit kou en vocht het beste tegenhoudt. Hiermee heeft u de minste kans op gaten en kieren. Isolatie aan de buitenzijde is ingrijpender omdat het materiaal onder de dakpannen wordt aangebracht. Een tweede mogelijkheid is isolatie aan de binnenzijde. Het isolatiemateriaal, zoals glaswol, steenwol, PUR-schuim of noppenfolie, wordt van binnenuit op een schuine wand aangebracht. Afhankelijk van de huidige dakbedekking kan er klimaatfolie worden toegevoegd. Dit zorgt dat condens wel weg kan, maar vocht van buitenaf niet naar binnen komt. Onze vakman controleert de dakbedekking vooraf, omdat het vocht altijd weg moet kunnen. Als het aanwezige vocht tussen de binnen- en buitenbedekking wordt opgesloten, bestaat er kans op dakrot. Dat moet te allen tijde voorkomen worden om lekkage en ergere schade te voorkomen. Dakisolatie aan de binnenkant kan altijd netjes worden afgewerkt met platen, zodat er niets meer van het isolatiemateriaal te zien is.
Dakisolatie plat dak
Platte daken zijn moeilijk te isoleren. Ook levert isolatie van platte aken minder rendement op. Toch is het zeker de moeite waard om op deze manier energie te besparen. Een plat dak mag nooit van binnenuit worden geïsoleerd, omdat vocht dan nergens heen kan en er houtrot ontstaat in de dakconstructie. Dit komt omdat de bovenzijde van een plat dak altijd waterdicht is. Als het dak in goede staat verkeert, kunnen er isolatieplaten op worden gelegd. Verzwaar dit met bijvoorbeeld grind, zodat platen niet zomaar weg kunnen waaien tijdens een zware storm. Vraag één van de vakmannen van Dizinghof Isolatie voor meer advies en mogelijkheden als u een plat dak heeft. Hij denkt altijd graag met u mee.
Tips dakisolatie
Er zijn diverse doe-het-zelfsystemen op de markt voor isolatie aan de binnenzijde. Het is echter belangrijk om te weten wat u doet: verzeker u ervan dat u klimaatfolie juist toepast en alleen gebruikt als het vocht aan de buitenkant goed kan drogen. Bij twijfel kunt u altijd een vakman bij u in de buurt om advies vragen. Als u schuine daken aan de buitenkant wilt isoleren, kunt u kosten besparen door dit tegelijkertijd met renovatiewerkzaamheden te doen, of tijdens een verbouwing zoals het plaatsen van een dakkapel. Dan zijn alle werkzaamheden in één keer afgerond. Tot slot kunt u ervoor kiezen om een opslagzolder te veranderen in een leefruimte. Na toevoeging van isolatie is de zolder op een prettige temperatuur. Wandplaten aan de binnenkant kunnen in iedere kleur overgeschilderd worden.