Bespaar tot wel 40% op isolatie, ook in Heerlen!

Isolatie Heerlen
bespaar veel geld op uw energierekening

Goede isolatie van uw woning zorgt dat u minder hoeft te stoken om kamers op temperatuur te houden. Dat zorgt voor een beter milieu, uw huis kan in waarde stijgen door een groener energielabel en bovendien bespaart u tot wel honderden euro’s per jaar op uw energierekening! De vakmannen van Dizinghof Isolatie zijn ook werkzaam in de regio Heerlen. Zij komen bij u thuis voor goed advies en uitstekende isolatie.

Soorten isolatie in Heerlen

U kunt uw woning op diverse manieren isoleren. Onze vakmannen uit Heerlen voorzien u graag van advies. Ze zijn gespecialiseerd in:

Welke soort isolatie heb ik nodig?

Welke isolatie u nodig heeft, is sterk afhankelijk van het bouwjaar van uw woning en de energiezuinige maatregelen die destijds zijn genomen. In het algemeen geldt dat nieuwbouwwoningen goed geïsoleerd zijn met hoogwaardige materialen die voldoen aan de huidige eisen. Iets oudere woningen met een bouwjaar tot 1983 hebben vaak een redelijk goede isolatie, maar bevatten meestal oudere isolatiematerialen. Vakmannen uit Heerlen kunnen deze vervangen door hoogwaardigere materialen. Handig als u toch al een verbouwing of renovatie op de planning heeft.

Woningen die voor 1983 zijn gebouwd hebben over het algemeen geen vloerisolatie, zodat u daar veel winst op kunt behalen. De aanwezige dakisolatie is vaak maar vijf centimeter dun en kan door onze vakmannen uit Heerlen uitgebreid worden naar de huidige standaard. Dit is in het geval van glaswol of steenwol minimaal tien centimeter dik. Woningen die voor 1976 zijn gebouwd, zijn gebaat met alle energiebesparende maatregelen, zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie.

Voordelen Dizinghof in Heerlen

Dizinghof Isolatie heeft een landelijk netwerk van vakmannen op het gebied van isolatie. Met één druk op de knop ontvangt u meerdere offertes van onze beste vakmannen uit de omgeving van Heerlen, zodat u op uw gemak de prijs en kwaliteit met elkaar kunt vergelijken. Dizinghof Isolatie werkt samen met bedrijven die voldoen aan onze hoogste eisen:

 • Ruime ervaring in isolatie
 • Professionele vakmannen
 • Goed advies
 • Duidelijke contracten
 • Milieubewust
 • Goede service
 • Goede garanties
 • Scherpe tarieven
 • Verlagen uw energierekening

paginamanager

Wie zijn wij

Hallo, mijn naam is Kenji Vos. Op 16 december 1969 werd ik geboren in Heerlen. Hier is Robert de la Haye ook geboren! In het weekend kunt u mij tegen het lijf lopen bij de Stadsgalerij Heerlen en op wedstrijddagen ben ik ook wel eens bij Sporting Heerlen om mijn vrienden aan te moedigen.

Als isolatie-regiomanager van deze pagina ben ik continu bezig om de service in Heerlen te verbeteren en om bezoekers te adviseren. Mijn eerste advies aan u is om op de website van uw gemeente te kijken. Of loop gewoon eens binnen bij het gemeentehuis van Heerlen aan Geleenstraat 27. Er zijn vaak lokale bepalingen en subsidies voor isolatie.

Onlangs heb ik nog een opdracht aan Leienhoesstraat (6413 CG) in Heerlen gecoördineerd. Dit project is naar volle tevredenheid van de opdrachtgever afgerond. Wilt u ook meer informatie over isolatie? Ik raad u aan om even contact op te nemen via het formulier op deze pagina. Als isolatie-regiomanager coördineer ik ook de opdrachten in Hoensbroek, Horst en Kerkrade.

Bent u trouwens benieuwd wat er zoal gebeurt bij u in de buurt? Hou dan net als ik de Facebook pagina of het Twitter account van de regio in de gaten.

Isolatiematerialen

Er zijn diverse isolatiematerialen op de markt. De isolatiewaarde wordt aangeduid met een Rc-waarde. Hoe hoger deze waarde, hoe minder materiaal er nodig is om een goede isolatiewaarde te behalen. Een goede basisisolatie heeft een waarde van Rc 2,5. Maar de beste isolatie haalt u uit waarden tussen Rc 4,0 en Rc 5,0. Een hogere waarde is mogelijk, maar minder rendabel omdat het te duur wordt voor de prijs-kwaliteitverhouding. Vakmannen uit Heerlen gebruiken vaak de volgende materialen:

 • Glaswol
 • Steenwol
 • Hardschuimplaten (PUR/PIR)
 • PUR-schuim
 • Dampwerende folie
 • Noppende folie
 • Isolatiechips, -parels of -schelpen
isolatie woning

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie levert het hoogste rendement op voor woningen uit 1976 en ouder, omdat isolatie van een spouwmuur destijds nog niet gebruikelijk was. Ook voor nieuwere woningen is het mogelijk om uw huidige spouwmuurisolatie te verbeteren met hoogwaardigere materialen. Onze vakman uit Heerlen boort van buitenaf gaten in de muur en inspecteert uw spouw met een endoscoop. Het isolatiemateriaal zoals minerale glaswol, steenwol of PUR-schuim wordt via de gaten naar binnen gespoten en gelijkmatig verdeeld, zodat er geen koudebruggen kunnen ontstaan met vocht- of tochtplaatsen. Daarna worden de gaten keurig dichtgemetseld. Spouwmuurisolatie levert een energiebesparing tot maximaal zeshonderd euro per jaar op, terwijl u tegelijkertijd geniet van uw minder tochtige woning die langer op een aangename temperatuur blijft.

Dakisolatie

Een investering in dakisolatie ziet u direct terug op uw energierekening. Hiermee kunt u namelijk honderden euro’s per jaar besparen. De meeste warmte verlaat uw woning via het dak. Dakisolatie zorgt dat warmte in de winter binnen blijft en houdt uw zolder koeler in de zomer. Bij een schuin dak wordt isolatie onder de dakpannen aangebracht. Het is een intensieve klus voor onze vakman uit Heerlen, maar doordat de isolatie naadloos op elkaar aansluit, haalt u hier het meeste rendement uit. Een plat dak kan van bovenaf geïsoleerd worden met isolerende dakplaten. Onze vakman uit Heerlen verzwaart deze met grind, zodat ze tijdens een storm niet zomaar van uw dak waaien.

Vloerisolatie

Met vloerisolatie bespaart u in vergelijking tot andere mogelijkheden slechts tweehonderd euro per jaar op uw energierekening, maar het is wel de meest aangename isolatiemaatregel in uw woning. Vloerisolatie voorkomt dat kou en vocht vanuit de kruipruimte opstijgen naar uw woonkamer, zodat u warmere voeten heeft, minder vocht en minder rillingen ervaart. Onze vakman uit Heerlen brengt vloerisolatie bij voorkeur aan vanuit de kruipruimte. Deze moet minstens vijftig centimeter hoog zijn om goed te kunnen werken. U merkt bijna niets van ondergrondse werkzaamheden. Indien de kruipruimte te laag is, kan een vakman uit Heerlen vloerisolatie boven de vloer aanbrengen. Dit betekent echter wel dat de huidige vloer eruit wordt gehaald, en bij terugplaatsing zal hij circa acht tot twaalf centimeter hoger liggen. Onze vakmannen uit Heerlen leggen uw vloer zorgvuldig weer terug, verhogen de plinten en kunnen eventueel de deur inkorten. Vloerisolatie vanuit de kruipruimte heeft uw en onze voorkeur.

Kruipruimte-isolatie

Heeft u last van vochtproblemen? Dan staat er waarschijnlijk een laag water in de kruipruimte. Dit kan zorgen voor schimmel, ademhalingsklachten en pijnlijke gewrichten voor reumapatiënten. Onze vakman uit Heerlen lost het op door uw kruipruimte te voorzien van isolatiechips. Dit is een piepschuimachtig materiaal dat over de gehele kruipruimte wordt verspreid. Opstijgend vocht condenseert nu niet langer tegen de onderkant van uw vloer, maar blijft hangen in de isolatiechips die niet kunnen schimmelen. Daardoor nemen vochtproblemen snel af en krijgt u een gezondere lucht in de woning.

Zolderisolatie

Zolderisolatie is dakisolatie van binnenuit. Het is iets minder efficiënt, maar het levert nog steeds een flinke besparing op. Zolderisolatie is alleen mogelijk bij een schuin dak, omdat een plat dak gevoeliger is voor lekkage en dakrot. Bij een schuin dak wordt de isolatie tegen een dakwand geplaatst. Dit kan bestaan uit glaswol, steenwol of hardschuimplaten. Als uw dak nog geen dampremmend materiaal bevat, wordt dit aan de binnenzijde toegevoegd. Isolatiemateriaal wordt na plaatsing mooi afgewerkt met platen, zodat het niet meer zichtbaar is. Deze platen kunnen overgeschilderd worden, zodat de wanden perfect passen bij het interieur van de zolder.

Gratis offertes aanvragen

Het loont om meerdere offertes op te vragen, zodat u een goed overzicht heeft van de beste prijs-kwaliteitverhouding van onze isolatiebedrijven in de regio Heerlen. Vul uw wensen in en u ontvangt meerdere offertes van de beste isolatiebedrijven uit ons netwerk.

U bent op de pagina van Heerlen, u kunt onze vakmannen ook vinden in Hoensbroek en Horst en Kerkrade.