Spouwmuurisolatie: aangenaam warm

Spouwmuurisolatie maakt een woning warmer in de winter en koeler in de zomer. Het geeft meer comfort, omdat het veel tocht- en vochtproblemen in de muren oplost. Bovendien zorgt isolatiemateriaal ook voor geluidsisolatie, zodat u minder last heeft van geluiden van buiten. Met spouwmuurisolatie bespaart u tot zeshonderd euro per jaar op uw energierekening. Omdat u minder hoeft te stoken om de woning op een constante temperatuur te houden, stoot u minder CO2 uit en helpt u mee aan een beter milieu.

Offertes spouwmuurisolatie

Vraag gratis offertes op om te zien wat ons bedrijf voor uw woning kan betekenen. Dizinghof heeft een landelijk netwerk, zodat er altijd een vakman bij u in de buurt is. Vergelijk vrijblijvend offertes en kies voor de scherpste prijs voor uw spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie

Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur gevuld met isolatiemateriaal. Dit voorkomt luchtstroming, zodat warme lucht van binnen niet naar buiten kan en de kou niet via de muren naar binnen trekt. Vocht en condens kunnen alleen van binnen naar buiten trekken en zorgen niet voor vochtproblemen van buitenaf. Zo blijft de woning op een constante temperatuur. Spouwmuurisolatie wordt van buitenaf ingebracht. Onze vakman boort op gelijke afstanden gaten in de muur. Deze worden van onder naar boven gelijkmatig gevuld met isolatiemateriaal, zoals glaswol, steenwol, minerale glaswol of PUR-schuim. De werkzaamheden zijn meestal binnen een dag klaar. U merkt het verschil meteen.

spouwmuurisolatie

Verwijderen oude materialen

Voor er met werkzaamheden van spouwmuurisolatie wordt gestart, vindt eerst een inspectie plaats door onze vakmannen van het bedrijf bij u in de buurt. Er worden proefgaten in de muur geboord, waarna met behulp van een endoscoop naar binnen wordt gekeken om de huidige staat van de spouwmuurisolatie te controleren. Als er nog oude materialen aanwezig zijn, worden deze zorgvuldig verwijderd door ze uit de muur te zuigen.

Advies oudere woningen

Hoeveel u per jaar kunt besparen op uw energiekosten, hangt af van uw huidige energieverbruik en het bouwjaar van de woning. Hoe meer u thuis bent en de verwarming aan heeft, hoe meer u zult besparen op stookkosten. Het bouwjaar is ook van groot belang. Grofweg is de isolatie van woningen onder te brengen in vier periodes:

  • 1976 en ouder
  • 1976-1982
  • 1983-nieuwbouw
  • Nieuwbouw

Nieuwbouwwoningen zijn gebouwd volgens de laatste eisen. Dat betekent dat deze huizen vaak voldoende geïsoleerd zijn. Woningen die zijn gebouwd na 1983 hebben een algehele basisisolatie. Het loont alleen om deze woningen beter te isoleren tijdens renovatiewerkzaamheden. Huizen met het bouwjaar 1976-1982 hebben enige basisisolatie. De eisen van de minimale isolatiewaarde waren toen veel lager, waardoor er dunnere materialen zijn gebruikt. Deze kunnen verzakken en onderin de spouwmuur ophopen. Naast een slechtere isolatie kan dit ook zorgen voor koudebruggen, waardoor tocht vrij spel krijgt en vochtplekken kunnen ontstaan. Woningen die zijn gebouwd voor 1976 hebben vaak geen of matige isolatie. Vraag gratis offertes op bij Dizinghof Isolatie om te zien wat onze vakmannen voor u kunnen betekenen.

Tips dakisolatie

Er zijn diverse doe-het-zelfsystemen op de markt voor isolatie aan de binnenzijde. Het is echter belangrijk om te weten wat u doet: verzeker u ervan dat u klimaatfolie juist toepast en alleen gebruikt als het vocht aan de buitenkant goed kan drogen. Bij twijfel kunt u altijd een vakman bij u in de buurt om advies vragen. Als u schuine daken aan de buitenkant wilt isoleren, kunt u kosten besparen door dit tegelijkertijd met (geplande) renovatiewerkzaamheden te doen, of tijdens een verbouwing zoals het plaatsen van een dakkapel. Dan zijn alle werkzaamheden in één keer afgerond. Tot slot kunt u ervoor kiezen om een opslagzolder te veranderen in een leefruimte. Na toevoeging van isolatie is de zolder op een prettige temperatuur. Wandplaten aan de binnenkant kunnen in iedere kleur overgeschilderd worden.

Andere muurisolatie

Soms is spouwmuurisolatie niet mogelijk, bijvoorbeeld door de afwezigheid van een spouwmuur of omdat er niet geboord mag worden in een monumentaal pand. In dat geval is gevelisolatie aan de buitenzijde of een voorzetwand binnenshuis mogelijk. Deze vormen van isolatie zijn minder efficiënt dan spouwmuurisolatie. Een voorzetwand neemt daarnaast een deel van de woonruimte in beslag. Het zijn echter goede opties om de woning toch beter te isoleren en het geeft u meer wooncomfort.