Vloerisolatie: de prettigste investering

Vloerisolatie is de prettigste investering in uw woning. Door vloerisolatie kruipt vocht en kou niet langer omhoog via de grond, zodat u minder koude voeten krijgt en er minder tocht langstrekt. Bovendien bespaart u honderden euro’s per jaar op uw energierekening. Waar wacht u dus nog op?

dakisolatie

Voordelen vloerisolatie

Als u kiest voor vloerisolatie levert u dat vele voordelen op. De experts van Dizinghof Isolatie vertellen u er graag meer over. Neem contact met ons op om u volledig te laten informeren over alle mogelijkheden. De belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • Snel en gemakkelijk aan te leggen
  • Meer comfort
  • Lagere energiekosten
  • Warmere voeten
  • Minder tocht
  • Minder vocht
  • Gezonder leefklimaat
  • Beter voor het milieu door minder CO2

Vraag vrijblijvend offertes op

Vloerisolatie is de prettigste investering voor isolatie, omdat u direct meer comfort ervaart door warmere voeten en minder langstrekkende tocht. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk onze beste isolatiebedrijven bij u in de buurt.

Vloerisolatie vanuit de kruipruimte

Vloerisolatie wordt bij voorkeur vanuit de kruipruimte toegepast. Zo hoeft de vloer niet opgehoogd te worden en wordt vloerisolatie bij de bron aangepakt. De ruimte moet wel hoog genoeg zijn. Veel bedrijven uit ons netwerk hanteren een minimale hoogte van vijftig centimeter. De vloer wordt meestal geïsoleerd met PUR-schuim. Daarnaast kan er gekozen worden voor andere materialen, zoals hardschuimplaten, steenwol en glaswol. Vloerisolatie wordt vaak binnen een dag geplaatst. U merkt bijna niks van de werkzaamheden, omdat deze onder de grond plaatsvinden. U ervaart direct meer comfort.

Vloerisolatie op de vloer

Als de kruipruimte te laag is of houten planken te vochtig zijn voor isolatie vanaf de onderzijde, is het mogelijk om vloerisolatie op de vloer aan te brengen. Dit is een ingrijpende klus, omdat uw huidige vloerbedekking of houten planken verwijderd moeten worden. Deze vorm van vloerisolatie brengt uw vloer een aantal centimeter omhoog, zodat alle plinten verhoogd moeten worden en deuren soms ingekort moeten worden. Het levert echter meer wooncomfort op en een besparing op tot tweehonderd euro per jaar.

Ventilatie

Als de vloer goed is geïsoleerd, blijft het belangrijk dat zowel de kruipruimte als de woning goed geventileerd zijn. Normaal zorgen gaten en kieren hiervoor, maar nu deze dicht zijn moet u de woning actief ventileren voor een gezonde lucht. Een isolatiebedrijf van Dizinghof brengt ventilatieroosters aan in de kruipruimte. U kunt zelf de ventilatieroosters boven de ramen openzetten. Indien nodig brengt een vakman extra ventilatie aan, zodat u een gezonde en frisse lucht houdt, zonder dat dit ten koste gaat van energiewinst.

Kruipruimte-isolatie

Is niet de kou, maar optrekkend vocht het grootste probleem in uw woning? Dit kan vervelend zijn, vooral voor mensen met longklachten en reuma. Veel woningen hebben vocht of kleine plassen water in de ruimte onder de vloer. Dit condenseert tegen muren en de vloer, zodat deze koud en vochtig worden. Soms trekt het vocht op en veroorzaakt het schimmel in muren of houten meubelen. Het ruikt dan onaangenaam muf. Kruipruimte- of bodemisolatie voorkomt dit probleem. De oplossing ligt in isolatiechips of isolatieparels, die lijken op piepschuim chips of bolletjes. Een vakman gebruikt een krachtige blaasmachine om de isolatie over de gehele bodem te verspreiden. Isolatiechips vormen een laag van een paar centimeter op de bodem. Deze laag vangt opstijgende condens op, zodat kou en vocht onder het isolatiemateriaal blijven. Zo wordt het vochtprobleem opgelost en krijgt u een gezondere lucht in de woning.

vloerisolatie