Zolderisolatie: bespaar op energiekosten

Als een zolder ijskoud is in de winter en bloedheet in de zomer, dan is er niet voldoende zolderisolatie aanwezig. De meeste warmte verlaat een woning via het dak. Door goede zolderisolatie hoeft u veel minder te stoken om uw woning warm te houden. Dat scheelt veel in energiekosten en u spaart het milieu. Maak van uw zolder weer een aangename ruimte met een constantere temperatuur door zolderisolatie van Dizinghof Isolatie.

Offertes

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van onze vakmannen bij u in de buurt. Zo kunt u op uw gemak de beste prijzen met elkaar vergelijken voor zolderisolatie. Onze ervaring is: vergelijken betekent besparen!

Inspectie dak

Terwijl dakisolatie vaak aan de buitenkant onder de dakpannen wordt aangebracht, kan zolderisolatie gewoon van binnenuit worden aangelegd. Dit is alleen mogelijk bij schuine daken, omdat een plat dak door zijn waterdichte constructie alleen van bovenaf kan worden geïsoleerd. Voordat onze vakman begint, controleert hij eerst of het dak al een mate van isolatie, dakleer of dampwerend materiaal heeft. Dit is belangrijk, omdat dubbelzijdige isolatie ervoor kan zorgen dat vocht wordt opgesloten in de dakconstructie. Dat kan schimmel en dakrot veroorzaken en moet te allen tijde worden voorkomen. Na inspectie wordt aan de binnenzijde van het dak dampwerende folie aangebracht. Dit zorgt ervoor dat condens van binnen wel naar buiten kan, terwijl het regenwater van buiten niet naar binnen trekt. Neem contact met ons op als u ook een inspectie uit wilt laten voeren.

zolderisolatie

Materialen zolderisolatie

Voor zolderisolatie kunt u kiezen uit diverse isolatiematerialen, zoals glaswol, steenwol of hardschuimplaten. De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in een eenheid Rc en geeft aan hoe isolerend het materiaal is. Het wettelijke minimale isolatieniveau is Rc 1,3. De basisisolatie van tegenwoordig heeft een Rc van 2,5. Voor een goede isolatie kiest u een waarde van Rc 4,0. Veel hoger is niet nodig: dat levert niet voldoende rendement op voor de prijs die daar tegenover staat. Om een Rc van minimaal 2,5 te halen, moet glaswol of steenwol ten minste tien centimeter dik zijn. Hardschuimplaten van PUR-schuim bereiken deze dikte bij zes tot acht centimeter. Het is mogelijk om het materiaal dikker te maken voor een hogere isolatiewaarde. De experts van Dizinghof kiezen voor u de beste materialen voor dakisolatie.

Aanleg zolderisolatie

Nadat dampwerende folie is aangebracht, wordt de isolatie geplaatst. Het materiaal kan bestaan uit glaswol, steenwol of hardschuimplaten. Onze vakman plaatst een houten raamwerk tegen een dakwand. Hier wordt het isolatiemateriaal op bevestigd. Daarna wordt het afgewerkt met platen, zodat het isolatiemateriaal keurig achter een nieuwe zoldermuur zit. Ook kan er gebruik worden gemaakt van kant-en-klare isolatieoplossingen zoals hardschuimplaten. Deze platen isoleren goed en zien er zonder nabewerking uit als een zoldermuur. Hierdoor is uw opslagzolder eenvoudig om te vormen in een aangename hobby-, slaap- of logeerkamer.

Zoldervloerisolatie

Indien zolderisolatie niet nodig is, omdat u bijvoorbeeld een plat dak heeft, is het mogelijk om de zoldervloer te isoleren. Dit is alleen zinvol voor onverwarmde zolders, omdat het uitsluitend warmte tegenhoudt van onderliggende kamers. Uw zoldervloer kan zowel van bovenaf als onderaf (bijvoorbeeld vanuit een slaapkamer) geïsoleerd worden. Onze vakman geeft u advies over de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden.